Bal térd enyhén, kecsesen hajlított, befelé fordított, miközben a lábujj leér a talajra. A törzset ezzel egy időben balra fordítjuk, miközben mindkét kar kíséri ebbe az irányba.
Az előző gyakorlatot folytasd úgy, hogy erőteljesebben hajlítod a térded, és ezzel  együtt magasabban lendíted a karodat. A gerinccsavarás úgy lesz igazán hatékony, hogy a fejed a lendülő kar irányába fordítod.
Terpesztett, hajlított lábbal, enyhén kifelé néző lábfejjel, melyet a külső talpélen terhelsz hajolj előre amíg a törzsed a lehető legvízszintesebb lesz úgy, mintha egy tálcát egyensúlyoznál rajta.
Előredöntött helyzetből egyenesedj föl karkörzéssel hátra. A melled, a hátad, és a karod hatékonyabb munkálkodása érdekében törekedj a karodat nyújtva közel húzni egymáshoz úgy, hogy az szinte súrolja füledet, és érezd, hogy a két lapockád közötti izom erősen dolgozik.
Ülésben egyik lábamra felszerelem a homokpántot, a másikat talpra húzom, miközben a hátam mögött támaszkodom.
Karhajlítással hátraengedem a törzsem, és ezzel egy időben leengedem a nyújtott lábam egészen talaj közelbe (ez persze nagyon erőfüggő), majd lendületből visszatérek az előző testhelyzetbe.
Gyorsan átfordulok az oldalamra, és a felül lévő lábamat a talajra támasztom, az alul lévő nyújtott (homokpántos, az éppen "fárasztás alatt lévő") lábam emelem magasra, miközben összeszorítom a záróizmaimat (3 pipás izom), majd ellazítom, és visszaengedem a talajra. Azért, hogy a mellizmaim is mozgásban legyenek, a karomat keresztezem és nyitom a leggyorsabb tempóban, amire képes vagyok.
Majd hajlítom a könyököm egyenes gerinccel, miközben a "fárasztott" lábam magasra emelem,hogy a popsim megfeszüljön.  Most igyekszem a gerincem egyenesen tartani. Kilégzésre cicahát (8.), belégzésre karhajlítás (9.).
Gyorsan négykézlábra fordulok és a hátizmaim nyújtása miatt (nem jó, ha bemerevednek) úgy csinálok, mint egy macska, aki éppen ébredezik, csak a homokzsákos lábamat nyújtva tartom, miközben megszorítom a farizmom,és összehúzom a záróizmaimat (3 pipás izom).
Végezz térdkörzést előre néhányszor, majd miután már fáradtak az izmaid hátra néhányszor. A csípőd fájdalmas jajgatása jelezni fogja, hogy mikor kell megállnod, és az 5. feladattól megismételni a gyakorlatokat a másik lábaddal is.
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább