Egy klasszikus applikátoros tampon a kiindulópont
Mivel a tampon steril, jó alaposan becsomagolják és szépen felszívja a nedvességet, ideális lehet sebek bekötözéséhez, ha széjjelhúzkodjuk kicsit. Az ötletadó szerint a már az első világháborúban is tampont használtak a lőtt sebekre, sőt, a Wikipédia szerint először erre a célra fejlesztették ki.
Ha van egy üres flakonunk, de már nincs benne víz, akkor tiszta vizet is nyerhetünk. A kupakon kell egy pici rést ütni, azon fog kicsöpögni az elé gyömöszkölt tamponon keresztül a szűrt víz. Persze nehézfémek és vegyi anyagok ellen nem véd, de az úszkáló koszokkal elbír.
Mivel a a gyapot jól ég, ezért újságpapír helyett ezzel is beindíthatjuk a tábortüzet. Ha műselymet találunk benne, azt is gyújtsuk meg bátran, szépen fog égni!
A tampon madzagjával is lehet ügyeskedni, például lehet belőle kanóc a mécsesünkben. Már csak egy alkalmas kagylóra és némi állati zsírra van szükség a romantikus erdei hangulathoz. Ez a mécses húsz percig égett.
A tamponnal a bevállalós férfiak úgy is szűrhetik a vizet, hogy a szájukba veszik az applikátor műanyag csövét, miután egy kis gyapotot tömtek bele szűrőnek.
Szegény kisállatokat is meg lehet fogni tamponnal, egészen pontosan a tampon zsinórja segítségével készült csapdával.
Ha nincs egy vízálló tárolónk, amiben az életmentő gyufát tárolhatnánk, akkor a tampon csomagolását is bevethetjük.
Még egy módszer kisállatvadászoknak: a tampon gyapotjával helyettesíthető a toll az erdőben barkácsolt nyílon, amit aztán köpőcsővel lehet kilőni. Az amerikai indiánok is így csinálták, csak nem tamponból nyerték a pamutot.
Ha nincs egy tányérkánk, vagy poharunk, akkor égethetünk egyet.
Fél óráig fújta a parazsat az ötletgazda, mire összehozta ezt az ivótálkát. Reméljük, a barátnőjét azért nem itatta meg belőle.
Ha szőrös kisállatok helyett hal lenne a vacsora, akkor a tampon csomagolásából kiváló úszó szerkeszthető. Horognak megteszi egy tüskés ágrész.
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább