Olcsó napszemüveg egy hipermarketből: 100%-os UV-szűrő. Daniella vette, amikor eltört a drága szemüvege, és nem volt pénzre rendes boltira. Máskor teszt céljából vesz olcsó napszemüvegeket, és ha tényleg szereti a fazont, akkor költ a minőségi verzióra.
Márkás ruhabolti szemüveg: 100%-os UV-szűrő.  Esztinek őrült lelkiismeret-furdalása volt miatta mostanáig, mivel meg volt róla győződve, hogy ha ilyen olcsó, a 100 százalék UV-szűrőt ígérő matrica ellenére sem az igazi. Viszont napszemüveg-mániás, ezért inkább vesz sok pár ezer forintosat, mint egy normálisat.
Antik napszemüveg, ami újra divatba jött: 100%-os UV-szűrő. Ezt Nóra találta egy ismerős kacatjai között, és rögtön lecsapott rá. Megjárta vele Montenegrót, de a szemeit féltette közben.
Turkálós: 100%-os UV-szűrő. Eszti vette, de sosem hordta, inkább csak a haverjai próbálgatták fel, amikor meglátták a szobájában.
Nyaraláson vett pár eurós darab: 100%-os UV-szűrő. Judit vette Barcelonában egy bizsuboltban, mert nagyon erősen sütött a nap, de a profi Polaroidját otthon felejtette. Rá volt írva, hogy UV-szűrős, de négyeurós ár mellett ebben nem nagyon hitt.
Londoni utcai árustól: 100%-os UV-szűrő. Ez több nő szemét is védte, eredetileg Nóra barátnője vette még bő egy évtizeddel ezelőtt.
Anya napszemüvege: A bal lencse tökéletes, de a jobb 0% és 90% között teljesít, ahogy változik az üveg színezettsége. Ez azért is furcsa, mert Nóra édesanyja üldözi az olcsó napszemüvegeket, nehogy a gyerekek tönkretegyék a szemüket. Ez a darab is drága volt, amikor a nyolcvanas években megvette egy Balaton-parti árusnál.
Pierre Cardin: 100%-os UV-szűrő. Daniella kedvenc napszemüvege volt, amíg rá nem ült egyszer a vonaton.
Használt napszemüveg egy erdélyi vásárból: 90%-os UV-szűrő. A sajtok, virágok és zöldségek mellett ilyet is árulták a szovátai vásárban, és Nóra nem tudott neki ellenállni. Úgy tűnik, lassan kopik róla az UV-szűrő réteg.
Kínai gagyi Kínából: 100%-os UV-szűrő. Eszti barátnője hozta, és a lencséje jó, de a szárai hamar megreccsentek.
Antik napszemüveg: 100%-os UV-szűrő. Nóra barátnője vásárolta fillérekért az azóta megszűnt Verseny utcai piacon.
Gitáros buliszemüveg: 100%-os UV-szűrő. Nóra szerzeménye a putnoki majálisról. Mivel ötszáz forintba került, semmifélre felirat nincs rajta és eleve őrjöngéshez készült, nem hétköznapi használatra, semmi jót nem néztünk volna ki belőle, mégis tökéletesen szűr.
Akciós Armani: Zita ebben jár be dolgozni, és úgy szerezte meg olcsóbban, hogy van rajta egy észrevehetetlen kis hiba.
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább