Öntsük egy tálba a vizet, az élesztőt és a mézet, keverjük el, és hagyjuk dolgozni az élesztőt 5-10 percig.
Keverjük bele a sót és a lisztet, majd amikor a tészta kezd elválni az edény oldalától, akkor hagyjuk pihenni öt percet. Olajozzuk be az edényt és a tésztát, takarjuk le konyharuhával vagy műanyag fóliával, és hagyjuk kelni egy órát.
Amikor letelt az egy óra, vegyük elő a tésztát, és osszuk kétfelé.
Gyúrjunk belőlük két bagettformát, és csavarjuk meg, mert így jobban néz ki, és nem rövidül meg, miután betettük a tepsibe.
Most kicsit megint magára kell hagynunk. Takarjuk le műanyag fóliával, és várjunk egy félórát.
Süssük a bagetteket 20 percig. Közben vegyük elő a fűszervajat, olvasszuk fel!
Vágjuk kis szeletekre a sajtot!
Amikor már kezd pirulni a bagett, vegyük ki, kenjük meg vajjal, majd tegyük vissza 5-7 percre.
Vagdossuk be a bagettek felületének középső háromnegyedét nagyjából 2 centinként egy kenyérvágó késsel.
Most kenjük meg újra a fűszervajjal a tetején és a vágásokban is, ne spóroljunk vele, használjuk el mindet!
Végül dugdossuk be a sajtszeleteket a vágásokba, és tegyük vissza 5 perce a sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad.
Több dolgunk nincs is, csak kivenni...
és elfogyasztani. </p><p>(Forrás: Lauren’s Latest)
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább