Ha nem ragaszkodunk hozzá, hogy a Jézuska hozza a karácsonyfát tokkal-vonóval, akkor a gyerekek is beszállhatnak a fa díszítésébe. Készíthetünk például piros orrú rénszarvasokat elfelezett vécépapír-gurigákból, pipatisztítóból, hobbiboltokban kapható állatszemekből, és...
...készíthetünk velük rénszarvast egy régi puzzle-ből is, aminek már amúgy sincsen meg minden darabja.
Vagy ha csak unjuk a régi díszeket, akkor azokat is átfesthetjük a gyerekekkel. Nagy tudomány nem kell hozzá, ha odanyomják a befestékezett ujjukat, már kész is Rudolf feje. Temperával nem fog működni, akrilfestékre lesz szükségünk hozzá.
Néhány üdítőskupakból hóembert is gyárthatunk közösen, csak ragasszuk fel őket egy félbehajtott szalagra sorban, aminek a hajtása majd az akasztó lesz. Kössünk át a nyakukon egy másik szalagot, varrjunk rá gombot, majd akrilfestékkel vagy alkoholos filccel rajzoljunk rá arcot és még több gombot.
Költségkímélő megoldás, ha száraz tésztából ragasztunk össze hópihéket a fára. Miután megszáradtak, lefújhatjuk őket műhóspray-vel, és ha nagyon belemelegedtünk, egy kis csillámot is felvihetünk még rá.
Aki eddig gyűjtögette a borosüvegek dugóit, az most könnyen előállíthat belőlük helyes karácsonyfadíszeket. Főleg, ha vegyesen fogyasztott rozét, vörös- és fehérbort, mert így szebb színeket adnak ki a dugók.
Aki szeret kötni, annak kézreálló fadísz az apró norvégmintás kesztyű.
Vagy még kötni sem kell ehhez a helyes variációhoz. Minikötőtűnek használhatunk kihegyezett hurkapálcikát.
Ha a mi családunkban valaki horgolni is tudna, nem úszná meg, hogy ilyen meseszép hópihéket készítsen a karácsonyfára.
Beáldozhatunk néhány porosodó csészét is a karácsony kedvéért, ha van a háznál egy ügyes ember, aki képes lyukat fúrni az aljába. Innen már csak egy csengőre és egy szép szalagra van szükségünk.
Aki szeret hosszan szöszmötölni, és már próbált papírvirágot készíteni, az egy régi könyvből is tud karácsonyfadíszt alkotni.
Ha a családban többségben vannak a legórajongók, akkor abból is építhetünk közösen díszeket az otthon meglévő elemekből.
Támaszkodhatunk azért a hobbiboltokra is, és ha veszünk karácsonyfadísznek való műanyag gömböt, akkor nagyon egyszerűen megoldhatjuk a dekorációt: csak töltsük meg színes tortadísszel.
Természetesen adja magát, hogy a fát mézeskaláccsal díszítsük. Még az írókával való díszítést is megspórolhatjuk, ha szerzünk hozzá mutatós szalagot akasztónak.
Gondolnád, hogy ezek a díszek régi CD-kből készültek? Megunt, régi, akadós CD-ből szinte minden háztartásban akad, csak ollóval fel kell vágni őket darabokra, majd felragasztani hobbiboltban is kapható gömbökre. Még szebb lesz a végeredmény, ha tömünk a belsejébe aranyszínű szalagot.
Ha a gyerekek a sok pingvines mesének köszönhetően pingvinrajongók lettek, akkor kiégett régi típusú izzókkal is díszíthetjük a fát, miután lefestettük őket ezzel az egyszerű mintával.
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább