A hozzávalók
A körmeinkre vigyázva, óvatosan, szedjük szét a csipeszeket, hogy könnyebben festhessük őket. Ha nagyon durva a felületük, akkor festés előtt csiszoljuk meg, majd portalanítsuk őket.
Fessük le a 24 darabot egy rétegben, mindkét oldalán. A dekupázsolásra szántakat (5 db csipesz, azaz 10 fadarabka) nem kell második rétegben festenünk, tegyük őket félre.
A többit viszont, 7 csipeszt, azaz 14 darabka fát, fessük le második rétegben is.
Az előbb félretett, egy rétegben festetteket dekupázsolni fogjuk. A szalvétát szedjük szét, és a legfelső, vékony rétegből vágjunk ki a csipesznél épp nagyobb darabokat. A csipeszekre helyezve ragasszuk fel őket a dekupázsragasztóval. Legyünk ügyesek, mert a dekupázsragasztó nemcsak a szalvétát, de az ujjainkat is szépen a csipeszhez ragaszthatja.
A 20x20 centis polifoam vagy hullámkarton lapokat vonjuk be a textildarabokkal.
Ehhez sima ragasztóstiftet használjunk. A ragasztót az egész polifoam lapra vigyük fel, szépen egymás után csíkokban, majd helyezzük rá a textilt, és simítsuk el.
Majd fordítsuk át, és a hátán, mintha becsomagolnánk, szépen hajtogassuk fel az anyagot.
Így fognak kinézni.
A képkeret alappapírját dekoráljuk a színes kartonunkkal, így nem lesz annyira szürke és monoton. Szabadjára lehet engedni a fantáziát: egy trapézt ide, egy háromszöget oda.
Helyezzük fel a textillel bevont lapokat...
...a csipeszeket, rendezgessünk el mindent, majd ragasztópisztollyal ragasszuk fel őket a végleges helyükre.
Így, ni!
Vegyük használatba, így már sosem felejtünk el semmit!
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább