A málnahab nem túl édes és nem is túl tömény. A csoki elképesztően jó párost alkot vele, a rozmaringtól pedig senki ne féljen, mert nem túl karakteres az íze.
3 adagot ettünk meg ebből a desszertből, a barna kockák répatortát rejtenek, a zöld réteg pedig pisztáciás ropogós, a gombóc, ami igazából pötty, úgy olvad szét a szádban, hogy legszívesebben elsírnád magad.
Csak alapanyagaiban hasonlít a magyar gulyásleveshez a Borkonyha kreációja. A keleti verzió fűszeres, csípős, a hús vajpuha, a zöldségek pedig roppanósak. Úgy felpörgeti az embert, mint két presszókávé.
Az isteni Bíró Lajos és Varjú Viktor ismét olyat alkotott, hogy szóhoz sem jutottunk, a csülök és a máj olyan szépen laknak együtt a vékony bőrréteg alatt, hogy gasztroházasságnak is elmenne a dolog. A remoulade mártás pedig a legfinomabb, amit valaha ettünk.
Hogy miért érdemes megkóstolni, nyilván a wagyu miatt, mert csilliárdokba kerülő marhát ritkán kóstol az ember. A buci egyébként felejthető, de a húst megéri megkóstolni. Véresen adják, de ez elvileg csak így finom, édeskés íze ugyanis így jön ki leginkább.
Te jó ég! Hát ennél finomabb bárány létezik? Pedig esküszünk, hogy nem vagyunk nagy bárányrajongók, de ezt tökéletesen van elkészítve, finom omlós és ropogós egyszerre. A püré pedig a legfinomabb.
Alapvetően nem lennénk oda érte, hiszen csak egy darab tészta, de a sonka, a tejföl és a paradicsom annyira finomak rajta, hogy 4 adag fogyott el 20 perc alatt. Ja, és persze naná, hogy kemencében sütik.
Egy biztos, ha valaki eddig nem volt egy nagy halrajongó, ezek után biztosan az lesz. A hal pillanatok alatt omlik szét a szájban, a majonéz pedig egyenesen függőséget okoz.
A pörkölt apró falatkái csak úgy szétomlanak a szájban, amihez a knédli tökéletes társ. Ha valaki eddig nem evett vadat, ezzel a fogással próbálkozzon elsőnek.
Anyukánk hasonlóan készíti a pacalt, mint Walterék, nem rágós, nem agyonfűszerezett, egyszerűen csak finom. A házi csalamádé pedig olyan, mint a nagyié, jó úgy, ahogy van. Egyedül a burgonyahabot nehéz értelmezni...
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább