A Nagy Korallzátony, Ausztrália - A Nagy Korallzátony a világ legnagyobb korallzátonyainak gyűjteménye, amely több mint 1400 mérföldet ölel át. Annyira nagy, hogy az űrből is látható, de nemcsak a mérete említésre méltó: ha alámerülsz a habokban, és megnézed, mit rejt a tenger feneke, páratlan vizuális élményben lesz részed.
Salar De Uyuni, Bolívia - Lenyűgöző látvány tárul elénk a világ legnagyobb tükörképének formájában, az ókori tavakkal és a világ legnagyobb sóval borított területén, a Salar De Uyuni-n, Bolíviában. A 4086 négyzetmérföldön elterülő tükörfelület bizonyos időszakokban olyannyira visszaveri a fényt, hogy ezen jelenséget még a műholdak kalibrálásához is használni tudják.
Grand Canyon, Arizona, USA - A Colorado folyó több ezer év alatt faragta ki azt a remekművet, amit ma Grand Canyonnak hívunk. A monumentális kőzetekben és a vadregényes tájban gyönyörködve földöntúli élményben lehet részük.
Antelope-kanyon, Arizona, USA - Számos háttérképről, képernyővédőről lehet ismerős az arizonai Antelope-kanyon. Erről, a túlzás nélkül festői tájról életre szóló élményekkel távozhatsz. Ha ellátogatsz ide, garantáljuk, hogy a fény és a kőzetek színpompás játéka elkápráztat, és effektek nélkül készíthetsz lélegzetelállító képeket.
Reed Flute barlangok, Kína - A varázslatos fényekben tündöklő, szemkápráztató barlangrendszer, a Reed Flute igazán csodás hely. Kína egyik legnépszerűbb látványosságát több, mint 1200 éve formálta meg a természet, amit legalább egyszer az életben látnod kell!
Plitvicei-tavak Horvátország - A Plitvicei-tavak területén igazi mesevilágban, vagy inkább a Mennyországban érezheted magad. A kristálytiszta vízzel, buja zöld tájjal és lenyűgöző vízesésekkel tarkított tájat tőlünk nem is olyan messze, Horvátországban csodálhatod meg.
A Nagy Kék Lyuk, Belize, Közép-Amerika - A Karib-tenger partjainál található Belize, ahol búvárok fedezték fel azt a gyönyörű részt, amit nemes egyszerűséggel Nagy kék Lyuknak neveztek el. Itt a víz 407 méter mély, és a lyuk kiterjedése több mint 980 láb széles, ami igazán páratlan látványt nyújt felülnézetből, a levegőből.
Redwood Nemzeti Park, Kalifornia, USA - A Redwood Nemzeti Park Kalifornia északi partján terül el, ahol úgy érezheted magad, mint egy apró felfedező. Ez a park ad otthont a Föld legmagasabb fa fajának, a vörösfenyőnek, amely akár 300 láb magasra is nőhet, amely mellett hangya méretűnek érezhetjük magunkat.
Yellowstone Nemzeti Park, USA - A Yellowstone Nemzeti Park 3 államot ölel át, és számos olyan látnivalót tartogat, amelyet nem szabad kihagynod. A csodálatos táj, az ámulatba ejtő, mélyből feltörő gejzírek szemet gyönyörködtetőek, amelyek közül az Old Faithful gejzír az egyik legmesésebb és legnépszerűbb látványosság.
Bora Bora, Francia Polinézia - Az ikonikus trópusi paradicsomot, Bora Borát a Csendes-óceán déli részén találod. A hihetetlen türkizkék víz, a fehér homokos part élőben emberi szem számára szinte felfoghatatlan élményt tartogat.
Taj Mahal, India - A Taj Mahal, a világ leglátványosabb, és legszebb szerelmi vallomása. A hatalmas, fehér, márvány mauzóleum az 1600-as években épült, és állított emléket az örök szerelemnek.
Machu Picchu, Peru - A Machu Picchu, az Inka történelem leghíresebb emléke, amely csodálatos kilátást nyújt a varázslatos tájra. Ha ide ellátogatsz, biztosan egy életre szóló emlékkel ajándékozod meg magad, ahol egy pillanatra úgy érezheted, hogy megállt az idő.
Pamukkale, Törökország - A Pamukkale egy gyönyörű, mesebeli táj, ahol fürdőzés közben olyan kilátás tárul eléd, amelyet soha nem fogsz elfelejteni. A lépcsőzetes források, a hófehér és az égszínkék színek szemet gyönyörködtető kontrasztja örök emlék marad.
Victoria Vízesés, Livingstone, Zambia - A világ legnagyobb vízesése a Victoria-vízesés. A monumentális vízesés 354 méter magas, és másodpercenként több mint 260000 gallon vizet mozgat meg.
Lençóis Maranhenses, Brazília - Ha Brazíliában jársz, ne hagyd ki ezt a látványosságot! A tiszta, fehér homokdűnék között kristálytiszta kék vizek fonódnak össze, és olyan festői szépséget hoznak létre, amit még egy tengerparton is ritkán látni.
Sarki fény, Izland - A káprázatos Sarki fény-show az, aminek minden bakancslistán szerepelnie kell. A legjobb hely, ahonnan tökéletes lehet a látvány és az élmény: Izland!
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább