Július 4-re minden csillagos-sávos díszbe borul, az autóktól a fürdőruhákig. (Fotó: Getty Images)
A függetlenség napja igazi családi ünnep, ilyenkor összejönnek a rokonok és a barátok is, hogy közösen ünnepeljék az USA születésnapját. (Fotó: Getty Images)
A texasi Wimberley egyik lakója teljes díszben. (Fotó: Getty Images)
A 2015-ös bostoni ünnepség résztvevői sem spóroltak a kellékekkel (Fotó: Getty Images)
George W. Bush volt amerikai elnök, itt még megválasztása előtt, 1999-ben ünnepli a függetlenség napját (Fotó: Getty Images)
Ilyenkor mindenki amerikai zászlóval pózol, legyen az épület falára festve... (Fotó: Getty Images)
..vagy tortadíszként megvalósítva. A képen az afganisztáni Kandahárban állomásozó katonák várják, hogy megkezdhessék a szeletelést. (Fotó: Getty Images)
Katy Perry énekesnő 2014-ben a Disneyland sztárjaival ünnepelte július 4-ét. (Fotó: Getty Images)
A Muppet Show sztárjai, Breki és Miss Röfi pedig a PBS közszolgálati csatorna ünnepségén léptek fel.
Kevés ember van ilyenkor az utcán, akin semmilyen csillagos-sávos minta nincs. A profik persze nem bízzák a véletlenre... (Fotó: Getty Images)
A függetlenség napján USA-szerte felvonulásokat, parádékat rendeznek, amin természetesen a katonák is részt vesznek. A képen Kalifornia állam tartalékosai vonulnak Huntington Beach-en (Fotó: Getty Images)
A házikedvencek sem maradhatnak ki a hazafias ünneplésből. (Fotó: Getty Images)
2012-ben a világ legnagyobb repülő zászlójával ünnepelték a függetlenség napját. A 16x24 méteres hőlégballon 240 kilót nyom (Fotó: Getty Images)
Természetesen az arcfestés sem hiányozhat a repertoárból (Fotó: Getty Images)
Ez a dél-karolinai család feldíszített golfautóval vett részt a pár évvel ezelőtti felvonuláson (Fotó: Getty Images)
Bruce Springsteen 1985-ben a londoni Wembley-be is elvitte a függetlenség szellemét. "A Főnök" ugyanis egy teltházas koncerttel ünnepelte július 4-ét (Fotó: Getty Images)
Barack és Michelle Obama pedig így köszöntötte az amerikaiakat 2013-ban (Fotó: Getty Images)
A baseballt az USA kedvenc nemzeti időtöltésének is nevezik. Július 4. tiszteletére a MBL (Major League Baseball) játékosai is nemzeti színekben lépnek pályára (Fotó: Getty Images)
Érdekesség, hogy a zászlóégetés nem csak a tiltakozás jele: az amerikai lobogó használatát leíró United States Flag Code értelmében azokat a zászlókat, amelyek már nincsenek olyan állapotban, hogy megfelelő szimbólumai legyenek az országnak, méltóságteljesen, "lehetőleg égetés útján" kell megsemmisíteni. A képen a 775-ös cserkészcsapat tagjai "nyugalmazzák" az amerikai zászlót (Fotó: Getty Images)
A New York-i Empire State Buildinget is nemzeti színekkel világítják ki a függetlenség napján. (Fotó: Getty Images)
Leírás ki
Hozzászólások
Küldd tovább